Companii

Terapia Cluj a demarat probele tehnologice pentru a putea fabrica în România FluGuard, medicament folosit în cazurile de COVID uşoare şi medii. În total, Terapia a adus în ţară 3 milioane de doze de FluGuard (favipiravir) din octombrie 2020 până în prezent

FluGuard (favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia.

FluGuard (favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia.

Autor: Georgiana Mihalache

10.03.2021, 00:06 1199

Producătorul de medi­camente Terapia Cluj mai face un pas spre începerea producţiei în România a substanţei active favipiravir, sub denumirea de brand FluGuard, folosită în tratarea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19 în spitale. Compania a anunţat că a început probele tehnologice pentru a confirma posibilitatea de a fabrica FluGuard în ţară.

În plus, Terapia a mai adus peste 1,1 milioane de tablete de favipiravir în ţară, care urmează să fie distribuite către spitalele care tratează pacienţii cu COVID.

„Această nouă tranşă de FluGuard pe care compania noastră a adus-o în ţară vine în completarea altor livrări record, care până în prezent au ajutat la tratarea a peste 25.000 de pacienţi cu COVID cu forme medii şi uşoare. În plus, am explorat posibilităţile pentru extinderea capacităţii de furnizare a acestui medicament esenţial anti-COVID şi am demarat verificarea proceselor tehnologice în vederea fabricării acestui preparat în ţară, pentru că ne dorim să putem satisface această nevoie la nivel naţional, mai ales că ne pregătim de intrarea în cel de-al treilea val pandemic“, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO