Companii

TeraPlast Bistriţa renunţă la dezvoltarea unui complex rezidenţial în Bistriţa din cauza scumpirilor

TeraPlast Bistriţa renunţă la dezvoltarea unui complex...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.09.2022, 00:07 1152

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast din Bistriţa, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a renunţat la investiţia într-un proiect imobiliar pe care îl avea planificat în Bistriţa, din cauza scumpirilor din ultimii ani cu materialele de construcţii şi energia.

„TeraPlast şi Alfa Construct Partners anunţă încetarea, de comun acord, a acordului privind proiectul imobiliar de pe Strada Zefirului din Bistriţa. Decizia vine ca efect al climatului complex de pe piaţa construcţiilor care a generat creşteri ale preţurilor materialelor de construcţii, coroborate cu evoluţia accelerată a costurilor cu energia şi combustibilii, care influenţează sem­ni­ficativ costurile cu furnizorii şi ma­terialele aferente proiectului imo­biliar“, se arată într-un anunţ pu­blicat pe BVB, unde este listată compania TeraPlast SA.

Alfa Construct Partners ar fi trebuit să dezvolte, cu bani proprii, un proiect imobiliar cu 240 de apartamente în şase blocuri, pe un teren pus la dispoziţie de TeraPlast, unde a funcţionat activitatea de producţie a companiei, înainte de mutarea în parcul industrial din Sărăţel, unde se află în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO