Companii

Termoelectrica asteapta o noua conducere la aceleasi datorii

09.10.2006, 19:18 47

Directorul general al Termoelectrica si alte trei persoane din conducerea companiei si-au prezentat saptamana trecuta demisiile, potrivit ministrului economiei si comertului, Codrut Seres. Conform declaratiilor acestuia, principalele motive care au fundamentat decizia celor patru directori de a renunta la posturile de conducere din Termoelectrica sunt problemele financiare cu care este confruntata compania. Productaorul de energie a acumuluat datorii istorice de 1,2 miliarde de euro.
Astfel, directorul economic al companiei, Teofil Sevan, a fost inlocuit de catre Tudora Lupa, fost anagajat al Electrica. Ovidiu Pop, directorul general al Termoelectrica, a transmis ministerului de resort o notificare de demisie.
Ceilalti doi directori care intentioneaza sa renunte la functii sunt directorul comercial Viorel Marian si directorul de program al grupului 4 Paroseni, Constantin Ioanitescu.
"Le este teama ca nu vor fi ajutati sa functioneze pe perioada de iarna. Managementul are nevoie de ajutorul autoritatilor pentru a asigura functionarea Termoelectrica la parametrii prevazuti in programul de iarna, pentru acoperirea datoriilor, achizitia de gaz, de pacura", a afirmat Seres, citat de Mediafax.
Ministerul Economiei si Comertului, care detine integral actiunile Termoelectrica, a propus acordarea unui ajutor de stat companiei in functie de diferite planuri de reorganizare, o decizie urmand sa fie adoptata de Consiliul Concurentei, dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca nu se va implica. O notificare transmisa de MEC se afla in analiza la Consiliul Concurentei.
In sedinta de acum doua saptamani, Guvernul a suspendat pentru sase luni procedurile de executare silita a datoriilor Termoelectrica, considerand ca blocarea conturilor companiei poate afecta functionarea in siguranta a sistemului energetic national pe perioada sezonului rece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO