Companii

Terrabisco, distribuitor de biscuiţi desprins din Vel Pitar, a intrat în insolvenţă

Terrabisco, distribuitor de biscuiţi desprins din Vel...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.08.2022, 10:00 752

Terrabisco, un distribuitor de biscuiţi fondat de Alexandru Covrig, fost vicepreşedinte al Vel Pitar, şi deţinut în prezent de Simona Matei, a intrat în prima jumătate a anului în insolvenţă, printre creditori aflându-se Vel Pitar, Trei Brutari, Unicredit Leasing şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, conform da­telor de la Tribunalul Bucureşti, Confidas.ro şi Registrul Comerţului. Lichidator judiciar a fost numit CIUREA INSOLV EXPERT IPURL, iar intrarea în insolvenţă a fost făcută la cererea distribuitorului.

Terrabisco a avut în 2021 o cifră de afaceri de aproape 19 milioane de lei, nivelul businessului fiind asemănător cu cel înregistrat în anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Terrabisco distribuie mărci precum Grand Papa, Poieni, mărci ale companiei Trei Brutari, care deţine fabrici în Târgovişte, Buzău şi Iaşi, conform datelor de pe site-ul companiei, dar şi mărci de biscuiţi sub brandul Vel Pitar.

Trei Brutari este fosta firmă Velrom şi anul trecut a avut o cifră de afaceri de 106,6 milioane de lei şi un număr mediu de 291 de salariaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Trei Brutari, care produce şi brandul de pâine Boierească, are ca acţionari pe Doina Maria Andrei (95%) şi pe Alexandru Victor Andrei (5%), potrivit platformei Confidas.ro. Pe de altă parte, Vel Pitar este liderul pieţei de pâine cu afaceri de 586 de milioane de lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO