Companii

Testarea rapidă antigen pentru depistarea COVID-19, noul trend în pandemie. Medic epidemiolog: „În situaţia în care ne propunem să testăm mai mult, testele antigen sunt o soluţie“

Testarea rapidă antigen pentru depistarea COVID-19, noul...

Autor: Georgiana Mihalache

29.10.2020, 00:07 2503

♦ Testele antigen prin care se depistează infecţia cu COVID-19 în câteva minute sunt deja folosite în clinicile private ♦ Medicii spun că acestea pot fi o soluţie pentru a depista cazurile de COVID-19 înainte ca pacienţii să infecteze şi alte persoane ♦ Ministerul Sănătăţii a inclus testele rapide antigen în strategia de testare a pacienţilor cu simptome ♦ Mai multe firme aduc aceste teste şi în România, printre care gigantul farma elveţian Roche şi lanţul farmaceutic local Medimfarm din Prahova.

Testele antigen rapide prin care se depistează infecţia cu COVID-19 în decurs de 15-30 de minute au început să fie folosite în rândul operatorilor medicali, în contextul în care rezultatul PCR de diagnostic este de câteva ore. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat o completare la un ordin de ministru prin care autorizează folosirea testelor antigen pentru COVID-19 şi în unităţile publice, mai ales pentru trierea pacienţilor din urgenţe.

„Pentru triajul simptomaticilor, conform definitiei de caz, în UPU/CPU, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar şi în siguranţă, aceste zone s-a creat cadrul legal pentru utilizarea testelor de detecţie a antigenelor SARS CoV-2“, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO