Ţevile şi tuburile produse de turcii de la Superlit la Buzău ajung în America de Sud. Următoarele ţinte sunt SUA şi Canada

Secțiune susținută de Medlife Logo

3 aug 2015 Autor: Andreea Neferu

Exporturile vor genera anul acesta circa 70% din rulajul de 16-16,5 milioane de euro al producătorului Superlit România.

Producătorul de ţevi şi tuburi Superlit România, cu capital tur­cesc, care deţine o fabrică la Bu­zău, a câştigat anul acesta pri­mele contracte de export în Ame­rica de Sud, în Peru şi Chile, pentru livra­rea de produse pentru o microhidro­cen­trală, respectiv pentru un proiect de iri­gaţii.

„America de Sud este o piaţă în con­tinuă creştere“, afirmă Andreea Han­cio­glu, direc­tor executiv al Superlit Ro­mânia.

Anul trecut exporturile au avut o pon­dere de 40% în vânzările de circa 11 mi­l. euro ale com­paniei, potrivit date­lor de la Mi­nisterul Finanţelor, iar pentru 2015 esti­mările arată că livrările în străină­tate vor genera 70% din rulajul com­paniei, care se va ridica la 16-16,5 mil. euro. „Exportul e sin­gu­rul motor de creş­tere. Când a fost des­chisă fa­brica din Ro­mânia, în 2008, scopul prin­cipal al acesteia era să de­servească piaţa din România şi cumva în plus o parte din pro­ducţie să meargă la ex­port. Dar piaţa din Ro­mânia a scă­zut dra­matic.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.08.2015

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
canada
, america
, turci
, exporturi
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide