Companii

Thierry Destailleur, CEO Cora România: Cora rămâne în România şi se dezvoltă pe piaţa locală

Thierry Destailleur, CEO Cora România

Thierry Destailleur, CEO Cora România

Autor: Roxana Rosu

21.02.2019, 10:11 874

Cora anunţă că va continua să investească pe piaţa românească şi are în plan deschideri de noi magazine, precizând că informaţiile vehiculate recent despre vânzarea companiei sunt ” lipsite de orice suport real”.

Surse din piaţa locală au declarat pentru ZF la începutul acestei săptămâni că grupul francez Carrefour, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa locală de retail, tatonează preluarea celor 11 hipermarketuri Cora din România. Oficialii Cora au negat şi atunci informaţiile, iar reprezentanţii Carrefour România nu au droit să comenteze pe marginea acestui subiect.

„Ne uităm  cu toată atenţia la dezvoltarea afacerii în România şi la diversificarea produselor şi serviciilor pentru consumatorii români. Ne bucură că avem peste 1 milion de clienţi fideli, deţinători ai cardului Cora. Lor, precum şi tuturor celorlalţi consumatori români, le dedicăm munca noastră. Îi asigur pe această cale atât pe clienţi, cât şi pe partenerii noştri de afaceri că zvonurile vehiculate în presă zilele acestea privind aşa-zise discuţii pentru vânzarea Cora sunt lipsite de orice suport real. Realitatea este una singură: Cora rămâne în România şi se dezvoltă pe piaţa locală”, a mai spus Thierry Destailleur, CEO Cora România.

Retailerul este prezent pe piaţa locală din 2003 şi vrea să continue dezvotarea, inclusiv pe segmentul online, care are bune perspective de creştere.

„Cora este o companie matură, cu o echipă de profesionişti pregătiţi să pună în practică proiectele de dezvoltare a reţelei de magazine, de diversificare a gamelor de produse şi de întărire a segmentului online, domeniu în care Cora a fost deschizător de drum. Ne asumăm în acelaşi timp rolul de a pregăti tânăra generaţie pentru a face faţă crizei forţei de muncă şi în acest scop avem parteneriate cu instituţii care organizează cursuri în sistem de învăţământ dual”, a spus Thierry Destailleur.

Cora are după 16 ani de prezenţă în România 11 hiper­marketuri cu afaceri de aproape 1,8 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO