Companii

Tiberiu Dăneţiu, Auchan: Am deschis 100 de magazine în 2021, iar în acest an vrem să accelerăm ritmul. Dezvoltăm segmentele de supermarket şi ultraproximitate

Cu suprafeţe cuprinse între 25 şi 230 de metri pătraţi, magazinele de proximitate MyAuchan propun o gamă de până la 1.800 de produse de larg consum.

Cu suprafeţe cuprinse între 25 şi 230 de metri pătraţi, magazinele de proximitate MyAuchan propun o gamă de până la 1.800 de produse de larg consum.

Autor: Cristina Roşca

19.01.2022, 16:45 452

♦ Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, cinci supermarketuri şi o reţea de 134 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 125 în staţiile Petrom. ♦ Grupul francez, unul dintre cei mai importanţi jucători din comerţul local, a încheiat anul 2020 (ultimul pentru care există date financiare disponibile) cu afaceri de peste 5,5 mld. lei (1,1 mld. euro), cu 1% mai mari decât în 2019.

„În 2021, cifra de afaceri a Auchan Ro­mânia a înregistrat o creştere faţă de anul anterior financiar, iar cifra de afaceri generată de e-commerce s-a dublat“, spune Tiberiu Dăneţiu, director de marketing în cadrul retai­le­rului. El nu oferă însă cifre absolute ori ritmuri de creştere.

La nivel de piaţă, comerţul online a crescut puternic în ultimii doi ani, mar­caţi de pandemia de COVID-19, pe­rioadă în care oamenii au ales să co­man­de mai mult virtual din como­di­tate sau din teama de a se îm­bol­nă­vi. Astfel, conform datelor existente, on­line-ul a ajuns să reprezinte circa 1% din vânzările din comerţul ali­mentar, respectiv 200-250 mil. euro. Dacă ponderea se extrapolează la nivelul fiecărui jucător, în cazul Auchan vânzările online sunt undeva la 13-15 mil. euro, conform esti­mărilor ZF.

„Piaţa locală de retail este puternic concurenţială şi în plină transformare, prin prisma dimen­siunii digitale a tuturor retailerilor tradiţionali şi apariţiei pe piaţă a unor noi retaileri food online, respectiv a dezvoltării soluţiilor de livrare last mile“, spune Tiberiu Dăneţiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO