Companii

Tiberiu Dăneţiu, director marketing, Auchan Retail România: Românii nu se orientează către produse mai ieftine. Ei nu vor să mănânce mult, ci bine

Tiberiu Dăneţiu, director marketing Auchan Retail România: Cu siguranţă e-commerce-ul alimentar a avut o accelerare forţată (în pandemie – n.red.) de cel puţin 3-4 ani, pentru că ne-am trezit brusc într-o perioadă marcată de teamă, de lipsă de stocuri.  Alergam să ne baricadăm în case.

Tiberiu Dăneţiu, director marketing Auchan Retail România: Cu siguranţă e-commerce-ul alimentar a avut o accelerare forţată (în pandemie – n.red.) de cel puţin 3-4 ani, pentru că ne-am trezit brusc într-o perioadă marcată de teamă, de lipsă de stocuri. Alergam să ne baricadăm în case.

Autor: Cristina Roşca, Alexandra Cepăreanu

08.06.2021, 16:45 305

♦ Grupul francez Auchan, unul dintre cei mai importanţi jucători din comerţul local, a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 5,5 mld. lei, cu 1% mai mari decât în 2019

♦ Retailerul are pe plan local un portofoliu de 33 de hipermarketuri sub brandul companiei, o reţea de 59 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 50 în staţiile Petrom, şi cinci supermarketuri Auchan. Acestora li se adaugă şi magazinul online.

Pandemia de COVID-19 nu i-a determinat pe români să fie mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii şi nu i-a făcut astfel să meargă către produse mai ieftine. Acest lucru se întâmplă doar în cazul celor care şi-au pierdut locul de muncă sau au suferit reduceri salariale.

„Nu există o trecere către produse mai ieftine, acest lucru se întâmplă doar în situa­ţia în care există modificări de venituri, altfel oamenii sunt atenţi la raportul calitate – preţ. Totodată, consumatorii preferă pro­duse româneşti, atât din patriotism, cât mai ales pentru că ei le consideră mai sănă­toa­se şi mai gustoase“, spune Tiberiu Dăneţiu, director marketing, Auchan Retail România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO