Companii

Tiberiu Maier, Signal Iduna Asigurare Reasigurare: România este în continuare o destinaţie atractivă pentru investitori, vom vedea în continuare consolidări şi jucători noi

Perspective postpandemie pentru investitori şi piaţa de M&A, un proiect editorial al ZF susţinut de PwC

Tiberiu Maier, Signal Iduna Asigurare Reasigurare:...

Autor: Cristina Roşca

11.11.2021, 00:06 431

Mă aştept ca 2022 să debuteze cel puţin la fel de intens şi poate chiar să „forţeze” unele achiziţii, mai ales dacă se va prelungi incertitudinea situaţiei sanitare. Cred că domeniile serviciilor devin foarte interesante, mai ales dacă vorbim despre o completare a unor servicii de bază, ce vor securiza clientul, dezvoltând un ecosistem. De asemenea, tot ceea ce ţine de transformare digitală şi tehnologie va reprezenta o prioritate de investiţii.

După cum era de aşteptat, pandemia, care durează deja de aproape doi ani, a influenţat economiile din întreaga lume şi planurile investitorilor. Însă, indiferent de contextul pe care îl traversăm, atragerea de investiţii rămâne o sursă importantă de creştere pentru orice economie.

Odată cu primele semnale de redresare economică, am observat o evoluţie a numărului de oportunităţi de investiţii, care au fost generate, pe de-o parte, de nevoia de consolidare, iar pe de altă parte de necesitatea de susţinere în vederea continuării activităţii.

Consider că România este în continuare o destinaţie atractivă printre preferinţele investitorilor, lucru care va duce în continuare la consolidări şi jucători noi pe piaţă. Iar specific pieţei de asigurări sunt deja cel puţin trei proiecte importante de M&A care se află în desfăşurare la acest moment.

Prin însăşi natura sa, piaţa financiară, este una dinamică şi competitivă. Este important ca orice investiţie să aducă plusvaloare pentru investitori şi să aibă un randament notabil pentru viitor. Comparativ cu acum doi ani, când vorbim despre investiţii pe termen lung, mai ales în situaţia în care investiţia este complementară, acum devin importante elemente legate de rezilienţă, adaptabilitate şi creativitate.

În ciuda unui context atipic, datele arată că piaţa locală de M&A a crescut în volum în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce arată că până şi un eveniment cum este pandemia poate să genereze oportunităţi de dezvoltare. Pentru domeniul financiar, anul 2021 a fost unul activ, în care s-au realizat achiziţii importante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO