Companii

Timotej Soos, deputy head of mission, Ambasada Sloveniei: Vrem să creştem numărul de zile petrecute de români în Slovenia, dar şi să atragem mai mulţi români cu venituri mari. În perioada ianuarie – octombrie, circa 50.000 de români şi-au făcut vacanţele în Slovenia

Timotej Soos, deputy head of mission la Ambasada Sloveniei: Viziunea noastră este să plasăm Slovenia pe harta turistică ca destinaţie pentru experienţe verzi, active şi sănătoase de cinci stele.

Timotej Soos, deputy head of mission la Ambasada Sloveniei: Viziunea noastră este să plasăm Slovenia pe harta turistică ca destinaţie pentru experienţe verzi, active şi sănătoase de cinci stele.

Autor: Miruna Diaconu

12.12.2022, 17:30 163

Timotej Soos, deputy head of mission la Ambasada Sloveniei, susţine că ţara pe care o reprezintă îşi doreşte să crească numărul de zile petrecute de români în vacanţele din Slovenia. Mai mult, Slovenia vrea să atragă din ce în ce mai mulţi turişti din segmentul cel mai înalt al călătorilor, cu venituri mari şi foarte mari.

„Slovenia şi-ar dori să crească numărul de turişti români şi în 2023. Abordarea noastră strategică pentru turiştii români este dublă. Pe de o parte, vrem creşterea numărului de înnoptări pentru populaţia generală a pasagerilor şi turiştilor în tranzit din România. Pe de altă parte, dorim creşterea nişei cu servicii de turism de tip boutique şi gastronomie prin atragerea  cât mai multor călători din cel mai înalt segment pentru a creşte suma de bani cheltuită per turist“, spune pentru ZF Timotej Soos.

În perioada ianuarie – octombrie, circa 50.000 de români şi-au făcut vacanţele în Slovenia. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă, doar 5.000 de sloveni au ajuns în unităţile de cazare din România, adică de zece ori mai puţini.

Românii ajunşi în acest an în Slovenia au înregistrat circa 96.600 nopţi în unităţile de cazare. Slovenia reprezintă mai mult o ţară de tranzit către Spania sau Italia, însă îşi doreşte să schimbe acest lucru astfel încât să devină o destinaţie pentru vacanţele românilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO