Companii

Timpuri Noi are liber sa negocieze direct vanzarea celor 50 ha

13.08.2007, 20:16 26

Actionarii Timpuri Noi au imputernicit Consiliul de Administratie al uzinei ca sa valorifice, prin negociere, imobilul companiei cu terenul aferent de 50.000 de metri patrati din zona Unirii, la acelasi pret, de 2.000 euro/mp, dupa ce la inceputul lunii a respins toate ofertele primite la licitatie.
"Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA - n.r.) a decis sa vindem imobilul si terenul aferent prin negociere directa. Vom negocia cu marii dezvoltatori imobiliari care au depus oferte la licitatie, dar si cu alte companii interesate", a declarat Alexandru Breazu, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al firmei, care a precizat ca societatea poarta discutii cu cinci sau sase investitori.
La finele lunii iulie, firma a primit mai multe oferte, care insa au fost respinse, intrucat nu au indeplinit toate criteriile solicitate.
"In ofertele primite au fost cativa investitori care ne-au oferit chiar un pret mai mare decat am solicitat noi", a spus Breazu, fara sa nominalizeze firmele. Presedintele CA spera sa incheie tranzactia pana la finele acestui an.
Potrivit acestuia, compania va declara castigator acel investitor care va oferi pretul cel mai mare si cel mai scurt termen pentru plata. "Daca vom avea doua oferte egale, vom declara castigatorul in functie de modalitatea de plata", a mentionat presedintele CA al uzinei.
Producatorul de motoare, turbine, utilaje si piese de schimb este in curs de relocare, astfel ca a scos la vanzare terenul cu o suprafata de circa 50.000 de metri patrati pe care se afla platforma uzinei, la un pret de pornire de 100 milioane euro, fara TVA.
Compania intentiona ca, in prima etapa a licitatiei, sa stabileasca o lista scurta in functie de pretul oferit pe metru patrat, modalitatile si termenele de plata propuse, iar in a doua etapa sa negocieze cu investitorii selectati, acestia avand posibilitatea sa depuna oferte imbunatatite.
Actionarii Timpuri Noi au aprobat, recent, infiintarea unui sediu secundar in judetul Ilfov, imobil unde se va reloca activitatea firmei in termen de maxim doi ani, conform programului de restructurare.
Firma produce motoare, turbine, diverse utilaje, precum si piese de schimb. Asociatia Salariatilor Timpuri Noi Bucuresti a achizitionat, in 2003, de la fosta Autoritate pentru Privatizare, pachetul majoritar de actiuni al firmei (69,9%) pentru 1,1 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO