Companii

Titan a înregistrat pierderi de 6,4 mil. lei în anul fiscal încheiat la 30 septembrie

Titan a înregistrat pierderi de 6,4 mil. lei în anul fiscal încheiat la 30 septembrie

Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

15.01.2013, 00:00 127

Compania de morărit şi panificaţie Titan (MPN) a înregistrat în anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2012 pierderi de 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro), cu o treime peste cele anunţate în luna noiembrie, când a publicat rezultatele preliminate. În anul fiscal anterior, Titan a consemnat un profit net de 8,2 milioane lei.

Situaţiile financiare auditate urmează să fie aprobate de acţionarii Titan într-o AGA programată pentru 18 februarie, potrivit unui convocator transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În aceeaşi şedinţă, acţionarii vor discuta şi reducerea locurilor în Consiliul de Supraveghere de la 5 la 3, prin revocarea a doi membri.

Potrivit rezultatelor financiare preliminate anunţate în luna noiembrie, cifra de afaceri a scăzut cu 18%, la 283,7 milioane lei (64,3 milioane euro). Conducerea Titan a decis în noiembrie 2010 trecerea la un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, noua perioadă fiind între 1 octombrie anul curent şi 30 septembrie din anul umător.

Primele rezultate preliminate întocmite conform noului an financiar sunt cele pentru exerciţiul financiar 2011. Compania este controlată indirect de grupul financiar bancar Raiffeisen. Preţul acţiunilor Titan a scăzut cu peste 10% în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 0,26 lei. La această cotaţie, Titan are o capitalizare bursieră de 106,2 milioane lei (24,2 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO