Companii

Tivadar Runtag, Chimcomplex, cu afaceri de 1,71 mld. lei: Industria chimică consumă foarte multă energie. Creşterea drastică a preţurilor la energie este o preocupare majoră

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.06.2021, 17:15 316

Chimcomplex, companie care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, are un buget de investiţii de peste 50 de milioane de euro în 2021, pentru mai multe proiecte care ar urma să reducă amprenta de carbon.

„Primele trei proiecte prioritare pentru transformarea verde a companiei sunt: o unitate nouă de cogenerare de 50 MW în Râmnicu Vâlcea, pentru a obţine eficienţă energetică pe termen lung; modernizarea electrolizelor pe ambele platforme industriale, pentru a ne pregăti pentru producţia sporită de H2 (hidrogen) şi eficienţă energetică; finalizarea fabricii de polioli speciali din Râmnicu Vâlcea, pentru a produce polioli pe bază de uleiuri vegetale, folosind dioxidul de carbon captat“, spune Tivadar Runtag, CEO-ul companiei.

Chimcomplex se concentrează pe provocarea energetică, pe programele de investiţii accelerate şi pe lucrul pe termen lung la agenda Green Deal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO