Companii

TNT cumpara cu 650 milioane dolari firma americana CTI Logistx

05.09.2000, 00:00 14



Grupul olandez postal si de curierat rapid, TNT Post Group (TPG), a anuntat ca va prelua firma americana de logistica CTI Logistx pentru 650 mil.$ la scurt timp dupa ce a prezentat rezultatele financiare pe primul semestru in care se arata ca profitul net a crescut cu peste 25%.

Profitul net realizat de TPG pe primul semestru a crescut pana la 204 milioane dolari, fiind incluse aici si majorarile din vanzarile la afacerile mai putin importante. Cifrele au fost de fapt cu mult peste asteptarile analistilor care se asteptau la o crestere a profitului de doar 19%. Vanzarile au crescut cu 19,5& pana la 4,7 miliarde euro.

Conducerea companiei a ami anuntat ca profitul net de la sfarsitul anului va fi in linie cu cresterea de pe primul semestru.

"Cifrele sunt extraordinar de bune pentru toate diviziile grupului", a declarat analistul Bianca Stuyfzand de la ING Barings."Cresterea de noua procente pe activitatea de curierat este putin dezamagitoare, dar pe ansamblul grupului performanta este foarte buna", spune analistul de la ING.

TPG a anuntat ca va prelua compania de logistica CTI Logistx de la compania navala si de cai ferate CSX Corporation pentru 650 milioane dolari intr-o afacere care va impinge grupul olandez in topul primelor trei companii mondiale de curierat.

Achizitia realizata de TPG este cea mai mare de la oferta de actiuni lansata de grup in 1998. CTI Logistx a raportat in 1999 venituri de peste 450 milioane dolari prin mai mult de 100 milioane de tranzactii. CTI opereaza in mai mult de 26 state din Europa, America de Sud si de Nord.

"CTI este partenerul ideal in conditia prezentei sale puternice pe piata nord-americana", a declarat Ad Scheepbouwer, presedintele executiv al TPG.

"Suntem pe deplin multumiti de aceasta tranzactie care reprezinta un pas important al dorintelor noastre de crestere a activitatii", a adaugat acesta.

In acelasi timp, seful executiv al TPG a spus ca aceasta achizitie nu este singura pe care grupul olandez vrea sa o faca.

"Consolidarea in domeniul logisticii este pe departe de a fi finalizata. Exista inca posibilitati de preluare in Germania si Marea Britanie", a mai spus Scheepbouwer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO