Companii

Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, şi-a “instalat” fiul ca preşedinte al companiei de stat IAR Braşov, una dintre cele mai performante acţiuni de la bursă

Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, şi-a...

Autor: Tibi Oprea

09.10.2019, 17:09 4688

Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Grebă, secretar general al Guvernului şi achitat în vara anului 2019, în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie, a fost numit preşedinte al consiliului de administraţie al IAR Braşov, companie care se ocupă cu fabricarea echipamentelor aeronautice.

Decizia de a-l numi pe Octavian Alin Greblă a fost publicată miercuri la bursă după ce a fost luată de acţionarii IAR Braşov, companie de 274 mil. lei, respectiv Ministerul Economiei, cu un pachet de 64,89%, dar şi alţi investitori care au 35,1%. Însă la adunarea acţionarilor a fost prezent doar reprezentantul Ministerul Economiei, în contextual în care la bursă se arată că au participat acţionari care deţin 64,89% din numărul de acţiuni.

Din noul consiliu de administraţie, cu mandate provizorii mai fac parte Anghel Ruxandra-Rodica (director direcţia industria de apărare de la Ministerul Economiei), Alin Guţu (consilier în cabinetul Ministerului Economiei) şi Mariuca-Oana Pistol (consilier superior în Ministerul Economiei) şi administratorul independent Emil Niţă, fost deputat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO