Companii

Top 10 cele mai vândute medicamente de răceală. Piaţa locală de 1 mld. lei a medicamentelor de răceală, dominată de brandurile companiilor internaţionale: Nurofen, Parasinus şi Tantum sunt cele mai vândute

Top 10 cele mai vândute medicamente de răceală. Piaţa...

Autor: Georgiana Mihalache

03.12.2022, 11:55 828

♦ Nurofen este cel mai vândut brand pentru răceală în 2022, cu o cotă de piaţă de 9,4%, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IQVIA România l În clasament intră şi un brand românesc – Bixtonim, produs de Biofarm.

Piaţa medicamentelor pentru răceală şi gripă are două branduri care se întrec în vânzări pentru a ocupa primul loc în topul celor mai mari vânzări – Parasinus şi Nurofen, potrivit datelor transmise de compania de cercetare de piaţă IQVIA.

Astfel, în 2020 şi 2021 Parasinus, brandul aflat în portofoliul britanicilor de la GlaxoSmithKline (GSK), a avut cele mai mari vânzări după preţurile de distribuţie, însă în 2022, până acum Nurofen, produs tot de o companie britanică – Reckitt Benkiser, a dominat vânzările.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO