Companii

Top 10 evenimente din piaţa farma în 2016, un an marcat de consolidarea afacerilor marilor jucători

Top 10 evenimente din piaţa farma în 2016, un an marcat...

Autor: Georgiana Mihalache

31.12.2016, 17:00 336
Insolvenţa Polisano Sibiu, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul distribuţiei de medicamente, extinderea Catena peste pragul de 600 de farmacii sau consolidarea poziţiei Sensiblu prin preluarea a 78 de farmacii din grupul Polisano au fost printre cele mai importante evenimente din industria farma în 2016.
 
1. Sensiblu, al doilea jucător din piaţa farma, cu afaceri de aproape 1,2 miliarde de lei anul trecut, a achiziţionat la finalul lunii sep­tembrie 78 de far­macii din gru­pul Polisano, ajun­gând astfel la peste 420 de uni­tăţi. Valoarea tran­zacţiei nu a fost făcută pu­blică. 
 
2. Farmacia Tei, un business înfiinţat în urmă cu mai bine de două decenii de antreprenoarea Roxana Maftei, a raportat anul trecut afaceri de 119 mi­lioane de lei, iar 2016 a fost anul în care a început extinderea în Bucureşti, prin deschiderea unui nou punct de lucru, cu o suprafaţă de 1.000 mp, în cartierul Dristor. Strategia de extindere a fost adoptată şi de liderul pieţei, Catena, cu afaceri de 1,8 miliarde de lei anul trecut, care a depăşit cifra de 600 de farmacii la nivel naţional. Anca Vlad, proprietara lanţului farmaceutic, a declarat pentru ZF că vizează noi achiziţii pe segmentul de retail.
 
3. Ropharma Braşov, companie controlată de afaceristul Mihai Miron, al cincilea jucător din retailul farma­ceu­tic, cu afaceri de 439 de milioane de lei anul trecut, a fuzionat prin absorbţie cu firmele Cristina Farm, Nipam Farm şi Farmacia Sedofarm. În portofoliul Ropharma existau anul trecut peste 130 de farmacii, iar Mihai Miron declara re­cent că estimează o creştere a bu­sinessului cu medicamente cu apro­ximativ 10% anul acesta faţă de 2015.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO