Top 10 evenimente din piaţa farma în 2016, un an marcat de consolidarea afacerilor marilor jucători

16 dec 2016 Autor: Georgiana Mihalache

Insolvenţa Polisano Sibiu, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul distribuţiei de medicamente, extinderea Catena peste pragul de 600 de farmacii sau consolidarea poziţiei Sensiblu prin preluarea a 78 de farmacii din grupul Polisano au fost printre cele mai importante evenimente din industria farma în 2016.
 
1. Sensiblu, al doilea jucător din piaţa farma, cu afaceri de aproape 1,2 miliarde de lei anul trecut, a achiziţionat la finalul lunii sep­tembrie 78 de far­macii din gru­pul Polisano, ajun­gând astfel la peste 420 de uni­tăţi. Valoarea tran­zacţiei nu a fost făcută pu­blică. 
 
2. Farmacia Tei, un business înfiinţat în urmă cu mai bine de două decenii de antreprenoarea Roxana Maftei, a raportat anul trecut afaceri de 119 mi­lioane de lei, iar 2016 a fost anul în care a început extinderea în Bucureşti, prin deschiderea unui nou punct de lucru, cu o suprafaţă de 1.000 mp, în cartierul Dristor. Strategia de extindere a fost adoptată şi de liderul pieţei, Catena, cu afaceri de 1,8 miliarde de lei anul trecut, care a depăşit cifra de 600 de farmacii la nivel naţional. Anca Vlad, proprietara lanţului farmaceutic, a declarat pentru ZF că vizează noi achiziţii pe segmentul de retail.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
consolidare
, evenimente
, jucatori
, afaceri
, piata
, farma
, top
, farmacii
, medicamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide