Companii

Top 10 firme cu capital polonez din România

Top 10 firme cu capital polonez din România

Autor: Andrei Cîrchelan

29.11.2014, 12:02 1450

Cele mai mari 10 companii cu capital polonez active local au avut anul trecut afaceri în valoare totală de peste 420 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Liderul clasamentului de anul trecut, Can-Pack România, care operează fabrica de doze metalice pentru bere şi sucuri din Bucureşti, a trecut pe locul doi în 2013 după ce a înregistrat afaceri de 69 mil. euro şi un profit brut de 4,4 mil. euro.

Pe prima poziţie în clasament se află Uzinele Sodice Govora, cel mai mare producător de sodă calcinată din România, care a avut anul trecut afaceri de 70 milioane de euro. Cu toate acestea, compania a înregistrat, de departe, cea mai mare pierdere brută din clasament, aproape 32 milioane de euro.

Compania a fost privatizată în 2002, când a fost achiziţionată de grupul Bega. Patru ani mai târziu, proprietarul grupului, omul de afaceri Marius Cristescu, a vândut Uzinele Sodice Govora grupului polonez Ciech.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO