ZF 24

Top 20 producători de cereale după suprafaţa cultivată în 2019: companiile româneşti domină ca număr, dar cea mai mare fermă rămâne Agricost, companie cu capital străin

Top 20 producători de cereale după suprafaţa...

Autor: Florentina Niţu

20.05.2020, 21:00 2469

În 2019, România a avut o suprafaţă cultivată cu cereale de 5,4 mil. ha şi o producţie de 29,5 mil. tone. Până în aprilie 2020, au fost exportate 14 mil. tone de cereale. Suprafaţa cultivată cu porumb a reprezentat 48% din suprafaţa totală. România s-a situat pe primul loc în UE la producţia şi suprafaţa cultivată cu porumb şi floarea-soarelui şi pe locul patru la grâu.

Cei mai mari cultivatori de cereale din România sunt Agricost, companie controlată de arabii de la Al Dahra, ce lucrează o suprafaţă de 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, Intercereal din Ialomiţa şi JD Agro Cocora, din acelaşi judeţ, arată datele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care acordă subvenţii în funcţie de suprafaţa cultivată.

Agricost încasează anual subvenţii de circa 10 milioane de euro, potrivit infor­maţiilor furnizate anterior de repre­zentanţii com­paniei. Aceasta a avut afaceri de 80 de mi­lioane de euro în 2018, din cultivarea cerealelor, oleaginoaselor şi plantelor pentru nutreţ, precum lucerna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO