Companii

Top 30 de companii înfiinţate în acest an: cine sunt acţionarii care au adus 450 mil. lei pentru fabrici de la zero, imobiliare sau centre de servicii

Top 30 de companii înfiinţate în acest an: cine sunt...

Autor: Dana Ciriperu

23.11.2015, 13:45 1757
Grupul american Timken, care va construi a doua fabrică din România la Ploieşti, Jacobs Douwe Egberts, compania care a preluat divizia de cafea desprinsă din Mondelez România (fosta Kraft Foods) şi o companie de dezvoltare imobiliară sunt cele mai mari trei firme înfiinţate în acest an după valoarea capitalului social subscris de către acţionari.
 
Top 30 cele mai mari companii puse pe picioare în 2015 a fost furnizat la solicitarea ZF de către Registrul Co­mer­ţului şi include date din perioada ianuarie-octombrie 2015.
 
Valoarea cumulată a capitalului social subscris de primele 30 de compa­nii în­fiin­ţate în acest an se ridică la 450 de milioane de lei, nivel cu mult sub cel din 2014. Spre comparaţie, anul trecut doar primele zece „start-up-uri“ adu­ceau în business un capital de 750 mil. lei.
 
Grupul american Timken a anunţat re­cent că va construi o a doua fabrică în Ro­mânia, la Ploieşti, unde va fabrica rul­menţi. Investiţia va crea într-o primă fa­ză 120 de locuri de muncă. Tot un proiect greenfield în producţie este şi cel por­nit de compania Sonaca Aerospace Tran­sil­vania (pe locul şase în topul ca­pi­talului adus în 2015. Acţionarii bel­gieni au anunţat că vor construi o o facilitate de producţie de 11,8 mil. euro în co­mu­na Mol­doveneşti din judeţul Cluj, un­de vor fi realizate componente pentru avioa­ne­le Airbus şi Embraer. La mijlo­cul lunii sep­tembrie, firma, asistată de ca­sa de avo­catură Noerr a obţinut şi un ajutor de stat circa 5,4 mil. euro pen­tru fi­nan­ţarea proiectului din judeţul Cluj. In­ves­tiţia se va derula în perioada 2015-2017.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO