Companii

Cum arată harta marilor companii din Europa Centrală şi de Est

Cum arată harta marilor companii din Europa Centrală...

Autor: Ioana David

06.09.2014, 09:26 754

România are 42 de firme în top 500 al celor mai mari companii din Europa Centrală şi de Est realizat de compania de consultanţă Deloitte, cu şapte mai mult faţă de 2013 şi cu venituri cumulate de 43 mld. euro, în creştere cu 10% comparativ cu anul anterior.

Avansul de două cifre realizat la care se adaugă faptul că România a avut numărul cel mai mare de companii nou intrate, şapte (faţă de trei următoarea clasată, Esto­nia), dar şi jucătorul cu cel mai mare salt în top, Ford, care a urcat 258 de poziţii, conturează ima­ginea unei economii care începe să câştige teren în regiune.

Toate cele 500 de companii din topul realizat de Deloitte în acest an au avut venituri cumulate de 712 mld. euro în 2013, în stagnare comparativ cu anul anterior. Topul pe 2014 ia în calcul veniturile raportate de companii cu un an în urmă.

Cea mai mare com­panie din Europa Centrală este PKN Orlen (Polonia), urmată de MOL (Ungaria) şi Skoda (Cehia). Petrom, plasată de Deloitte pe primul loc în topul com­paniilor româneşti, este pe locul 19 în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO