Companii

Top Brands a facut 131 mil. euro din distribuirea produselor Kraft si Philip Morris

26.04.2006, 00:00 26

Compania Top Brands Distribution, distribuitorul produselor Philip Morris si Kraft, are in plan extinderea portofoliului de furnizori de bunuri de larg consum, concomitent cu extinderea pe logistica.

Top Brands Distribution a obtinut o crestere de 22% a cifrei de afaceri in lei, ajungand anul trecut la nivelul de 475 de milioane de lei (peste 131 de milioane de euro).

"Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in cea mai mare masura cresterii volumice a vanzarilor, dar si cresterii fortei de vanzari cu impact direct asupra numarului de clienti deserviti de compania noastra", a explicat Remus Danaila, directorul financiar al Top Brands Distribution. El nu a oferit detalii legate de profitul obtinut la nivelul anului trecut.

Afacerile Top Brands Distribution vor creste si in acest an, potrivit oficialilor, in conditiile in care compania vizeaza atragerea unor noi producatori si importatori pentru produse din categoria FMCG (fast moving consumer goods - bunuri de larg consum).

Top Brands Distribution are in prezent doar doi furnizori, Philip Morris Romania si Kraft Foods Romania.

Compania a inceput colaborarea cu producatorul de pe piata dulciurilor Kraft Foods Romania in 2003.

"In februarie anul trecut, compania noastra a preluat intreaga piata a Bucurestiului pentru distributia de produse Kraft Foods, ceea ce a insemnat o crestere a numarului de clienti cu peste 2.000", a spus Ramona Danciulescu, PR manager Top Brands Distribution.

Colaborarea cu producatorul de tigari Philip Morris Romania dateaza de la infiintarea companiei Top Brands Distribution in urma cu opt ani.

"Produsele pe care le distribuim au o raspandire internationala si se adreseaza unei game largi de consumatori. Astfel putem acoperi la un nivel satisfacator piata actuala, despre care putem spune ca este foarte dinamica", a precizat Danciulescu.

Compania a inceput anul trecut sa investeasca masiv in dezvoltarea pe segmentul de logistica, avand ca obiectiv largirea portofoliului de servicii de logistica.

"Anul 2005 a insemnat inceputul unei investitii de anvergura in TBD Logistic Center din Otopeni, un centru de depozite si birouri in care speram sa incepem operatiunile in cursul acestui an", a mai spus Danciulescu.

De asemenea, Top Brands Distribution a contactat anul trecut o companie specializata in audit pe partea de logistica, pentru a-si perfectiona operatiunile de depozitare. Aceste investitii, alaturi de cele realizate pe partea de resurse umane, s-au ridicat anul trecut la peste 6 milioane de euro, conform oficialilor companiei.

"Investitiile din anul 2005 au fost facute in vederea pregatirii aderarii la Uniunea Europeana pentru a ne mentine si ameliora competitivitatea", a explicat Danaila.

Intrarea Romaniei in UE va determina, in opinia sa, disparitia societatilor mici si mijlocii cu putere financiara scazuta prin imposibilitatea de a se adapta in timp util standardelor europene, precum si a produselor FMCG concurente care nu indeplinesc aceste standarde.

Oportunitatile de dezvoltare ale pietei de distributie de bunuri de larg consum se vor concretiza in intrarea pe piata a marilor lanturi de supermarketuri si hypermarketuri odata cu aderarea la Uniunea Europeana, fapt care va genera transformarea treptata a companiilor de distributie in companii de logistica, au mai comentat reprezentantii Top Brands Distribution.

Ponderea produselor distribuite de companie in supermarketuri si hypermarketuri este in prezent de aproximativ 20% din totalul vanzarilor. Alte avantaje aduse companiei de integrarea in UE vor fi cresterea puterii de cumparare a consumatorilor si alinierea la preturile Uniunii Europene a produselor FMCG.

Top Brands Distribution are in prezent peste 300 de angajati si o flota de 215 autovehicule. Compania opereaza in sase depozite, doua dintre acestea fiind folosite pentru deservirea Bucurestiului si a zonei invecinate, iar in acest an va fi inaugurat TBD Logistic Center din Otopeni, cel de-al doilea spatiu de depozitare aflat in proprietatea Top Brands Distribution.

Pe piata serviciilor de distributie a bunurilor de larg consum mai opereaza in prezent companiile Interbrands Marketing and Distribution, Aquila, Elgeka-Ferfelis, Macromex, First Logistic & Distribution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO