Companii

Top Brands cumpara o fabrica de lactate in Giurgiu

10.09.2009, 16:12 304

Top Brands Distribution, al doilea mare distribuitor de bunuride larg consum la nivel local, cu afaceri de peste 220 mil. euro in2008, a achizitionat 66% din actiunile Master House Grup dinBucuresti si a preluat controlul asupra fabricii de lactatedetinuta de companie in localitatea Bucsani, din judetulGiurgiu.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar achizitia vapermite intrarea Top Brands (TBD) in productia de lactate, o piatade peste un miliard de euro, cu potential mare de crestere.Potrivit informatiilor din industrie, o fabrica ce proceseaza 5.000de litri de lapte pe zi costa in jur de 1,2 mil. euro. Fabrica dinBucsani are o capacitate de procesare a laptelui de 10.000 de litripe zi, conform autorizatiei de mediu emisa in luna iunie a acestuian.

Intrarea in productie cu un brand propriu este unul dintreobiectivele anuntate de reprezentantii TBD la inceputul acestui an.TBD este detinuta de libanezul Wael El Ghadban si de alti doiinvestitori straini cu cetatenie elvetiana, actionari la BrightlaneLLC (care detine 50% din capitalul companiei.

Potrivit informatiilor Registrului Comertului, Master HouseGrup, cu afaceri de 200.000 de lei (54.000 euro) in 2008, estedetinuta in prezent de TBD (66% din titluri) si de fondatoriiafacerii, palestinianul Abu Wakid Darwish (27,25%) si sotia saNicoleta (6,08%).

Abu Wakid Darwish si sotia sa nu au putut fi contactati pentru aconfirma aceste informatii. Reprezentantii Top Brands au confirmataceste informatii, insa sustin ca vor oferi mai multe detalii inmomentul finalizarii strategiei companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO