Companii

Top Brands Distribution trece pragul de 200 mil. euro

23.01.2007, 19:45 28

Top Brands Distribution, una dintre cele mai mari trei companii de distributie si logistica de pe piata, a incheiat anul cu o cifra de afaceri de peste 170 mil. euro, in crestere cu aproape 30% fata de anul 2005.
Oficialii companiei estimau in toamna anului trecut un ritm de crestere de 20% fata de anul precedent, acelasi inregistrat pe primul semestru al anului 2006.
"Perioada de bugetare nu s-a finalizat inca, de aceea o cifra exacta pentru acest an nu a fost stabilita pana in acest moment. In mod normal, am fi bugetat o crestere tot de 20% a afacerilor in 2007, insa avand in vedere recenta integrare a Romaniei in Uniunea Europeana si reglementarile aferente acesteia, probabil ca bugetarea va duce cresterea cifrei de afaceri la ceva mai mult de 20%", a declarat Remus Danaila, managerul financiar al companiei Top Brands Distribution.
TBD se va concentra in acest an pe extinderea teritoriala a distributiei pentru produsele Philip Morris Romania si Kraft Foods Romania. Compania distribuie produsele Philip Morris in 8 judete, ultimul (Arges) fiind preluat in luna iulie a anului trecut. Parteneriatul cu Philip Morris dateaza de la infiintarea TBD, in anul 1998. La randul sau, producatorul de dulciuri Kraft Foods Romania a inceput colaborarea cu TBD in anul 2003, iar doi ani mai tarziu aria de distributie a fost extinsa cu peste 2000 de clienti din Bucuresti.
Top Brands Distribution are capital romanesc in proportie de 25%. Actionarii sai sunt societatile Brightlane LLC din Statele Unite (75%) si Top Brands Holding din Romania cu o participatie de 25%, potrivit datelor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO