Companii

Topul celor mai extinse 15 reţele de cafenele din România: 5 to Go, Starbucks şi McCafe ocupă podiumul într-un clasament dominat clar de concepte româneşti

Topul celor mai extinse 15 reţele de cafenele din...

Autor: Cristina Roşca

21.11.2022, 18:20 508

♦ Cele mai extinse 15 lanţuri de cafenele din România adună peste 700 de unităţi ♦ Piaţa este puternic fragmentată, astfel că dacă jucătorii de la vârf au zeci sau chiar sute de localuri fiecare, cei din a doua parte a clasamentului au mai puţin de zece unităţi fiecare ♦ Zece din 15 reţele sunt orginare din România, alte trei din SUA şi câte una din Italia şi Republica Moldova.

5 to Go, Starbucks şi McCafe (con­cep­tul de cafenea al McDonald’s) sunt cele mai extinse reţe­le de cafenele din România, arată o analiză ZF. Dacă liderul 5 to Go este incontestabil, operând circa 400 de uni­tăţi, competiţia pentru următoarele poziţii e strânsă, americanii de la Starbucks şi McCafe luptându-se cu un alt concept româ­nesc - Ted’s Coffee Co. Totodată, Tucano Coffee din Republica Moldova vine şi el pu­ter­nic din urmă, mizând pe o expansiune rapidă.

Iar asta în contextul în care grupul polo­nez Amrest, ce deţine local franciza Starbucks, nu a mai deschis nimic din decembrie 2021, conform datelor ZF. Această lipsă de activitate la nivel de expan­siune are loc în contextul în care în octom­brie 2023 polonezilor le expiră contractul de franciză Starbucks pentru România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO