Companii

Topul celor mai mari aeroporturi din România după numărul de pasageri

Topul celor mai mari aeroporturi din România după numărul de pasageri

Autor: Mirabela Tiron

09.08.2014, 09:01 11680

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Al doilea cel mai mare aeroport din ţară, cel din Cluj-Napoca, a fost tranzitat de 517.000 de pasageri, în creştere cu 11% faţă de prima jumătate a anului trecut. La finalul lui 2011 au demarat lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj.  Proiectul de dezvoltare a acestei piste are două etape: realizarea celor 2.100 de metri şi ulterior prelungirea până la 3.100 de metri.

O scădere cu 20% a numărului de pasageri s-a înre­gistrat pe aeroportul din Timişoara, al treilea cel mai mare din România. Traficul în picaj se ex­plică prin ieşirea de pe acest aeroport a com­pa­niei aeriene tradiţionale Carpatair, intrată în insol­ven­ţă la începutul acestui an. Şi pe aeroporturile din Sibiu, Oradea, Arad şi Satu Mare traficul de pasageri a fost în scădere cu până la 5%, potrivit calculelor ZF. Cel mai mic trafic  s-a înregistrat pe aero­por­tu­rile din Tulcea şi Băneasa, Satu Mare (7.500 de per­soane), Baia Mare (8.700 de persoane).

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO