Companii

Topul celor mai mari aeroporturi din România după numărul de pasageri

Topul celor mai mari aeroporturi din România după...

Autor: Mirabela Tiron

09.08.2014, 09:01 12015

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Al doilea cel mai mare aeroport din ţară, cel din Cluj-Napoca, a fost tranzitat de 517.000 de pasageri, în creştere cu 11% faţă de prima jumătate a anului trecut. La finalul lui 2011 au demarat lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj.  Proiectul de dezvoltare a acestei piste are două etape: realizarea celor 2.100 de metri şi ulterior prelungirea până la 3.100 de metri.

O scădere cu 20% a numărului de pasageri s-a înre­gistrat pe aeroportul din Timişoara, al treilea cel mai mare din România. Traficul în picaj se ex­plică prin ieşirea de pe acest aeroport a com­pa­niei aeriene tradiţionale Carpatair, intrată în insol­ven­ţă la începutul acestui an. Şi pe aeroporturile din Sibiu, Oradea, Arad şi Satu Mare traficul de pasageri a fost în scădere cu până la 5%, potrivit calculelor ZF. Cel mai mic trafic  s-a înregistrat pe aero­por­tu­rile din Tulcea şi Băneasa, Satu Mare (7.500 de per­soane), Baia Mare (8.700 de persoane).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO