Companii

Topul celor mai mari case de avocatură de business

Autor: Cristi Moga

24.04.2013, 00:09 8465

Zece dintre cele mai mari firme de avocatură au realizat anul trecut încasări de 46,6 mil. euro, iar şase dintre acestea au înregistrat venituri mai mici ca în 2011, reiese din clasamentul celor mai mari case de avo­catu­ră realizat de ZF în cea de-a cincea ediţie a Anuarului caselor de avocatură, care este lansată astăzi.

Cea mai mare cifră de afaceri a fost raportată de firma Boştină şi Asociaţii, care s-a aflat pe prima poziţie şi în 2011.

Avocaţii conduşi de Doru Boştină au tras linie anul trecut după 10 milioane de euro, comparativ cu un rezultat de 34 mil. euro în 2011, potrivit informaţiilor prezentate în copiile după declaraţiile de venit depuse de biroul din Bucureşti al firmei.

Astfel, în ciuda unei scăderi a veniturilor de peste 70%, Boştină a rămas şi anul trecut cea mai mare firmă în funcţie de cifra de afaceri, în condiţiile în care o parte dintre marile case de avocatură locale au decis să nu prezin­te copiile după declaraţiile anuale de venit, iar datele financiare ale firmelor nu sunt publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În această situaţie, poziţiile doi şi trei în top au fost ocupate de birourile din Bucureşti ale firmelor străine Clifford Chance şi Schoenherr, care au realizat în 2012 venituri de 9,2 mil. euro şi, respectiv, 7,1 mil. euro. Productivitatea medie a avo­caţilor din cele mai mari firme din Bucureşti a fost anul trecut de aproape 150.000 de euro, astfel că în fiecare zi lucrătoare aceştia au adus pentru firmele lor onorarii de circa 600-700 de euro.

Avocaţii de business sunt printre cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, dar sumele importante, care pot fi de ordinul milioanelor de euro anual, merg către partenerii firmelor, cei cu care împart profitul la sfârşitul anului.

AFACERI DE LA ZERO