Companii

Topul celor mai mari cinci proprietari de restaurante, baruri, cafenele din România

Autor: Cristina Roşca

30.08.2014, 13:12 20852

Barurile, restaurantele şi cafenelele din Europa Centrală şi de Est au avut anul trecut afaceri cumulate de aproape 11,8 mld. euro, cu aproape 9% mai mici decât în 2011 şi cu 4% faţă de 2012. Piaţa de profil din regiune va scădea şi în acest an cu circa 200 de milioane de euro, potrivit estimărilor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Şi în România piaţa a scăzut an de an, în criză românii devenind tot mai reticenţi să iasă în oraş ca să mănânce sau să petreacă. În acest context piaţa totală a ajuns la circa 2,4 mld. euro şi va pierde peste 80 mil. euro şi în 2014. Piaţa locală de baruri, restaurante şi cafenele este dominată de trei giganţi din industria fast-food-ului, grupurile americane McDonald’s, KFC şi Pizza Hut, care au avut afaceri cumulate de peste 750 de milioane de lei (170 mil. euro) anul trecut.

Printre cei mai importanţi antreprenori locali de pe acest segment se numără Dragoş Petrescu, care controlează grupul City Grill alături de alţi investitori români, Cătălin Mahu cu lanţul La Mama şi Valentin Sălăgean. Acesta din urmă este, alături de alţi acţionari locali, proprietarul lanţului Trattoria Il Calcio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO