Companii

Topul celor mai mari crescători de porci din România: Chinezii şi danezii controlează o treime din piaţa locală

Topul celor mai mari crescători de porci din România:...

Autor: Roana Rotaru

20.07.2017, 00:07 6339

Grupul Smithfield România cu acţionariat chinez şi danezii de la Premium Porc controlează împreună circa o treime din piaţa de creştere a porcilor, având afaceri cumulate de aproape un miliard de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Fiecare dintre cele două grupuri controlează mai multe companii pe această piaţă, evaluată la 2,9 mld. lei şi 610 companii, potrivit datelor pe 2016.

„La nivel de grup de companii, anul 2016 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de aproximativ 55 mil. euro (120 mil. lei). Anul trecut, prin fermele din cadrul grupului au fost produşi circa 400.000 porci la un efectiv de aproape 12.000 scroafe“, a declarat pentru ZF  Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group. Liderul detaşat pe această piaţă este Smithfield România, cea mai mare companie din grup cu activităţi în domeniul creşterii porcilor având singură afaceri de peste 730 mil. lei. Chinezii aveau potrivit ultimelor date un efectiv de un milion de capete de porcine, pe o piaţă evaluată la 4,7 milioane de capete de porcine la sfârşitul anului  2016, în scădere cu circa 220.000 de capete faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO