Companii

Topul celor mai mari producători de lactate: Olympus urcă pe locul trei, după Albalact şi Danone

Topul celor mai mari producători de lactate: Olympus...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.06.2017, 21:00 3805

Albalact rămâne liderul pieţei de lactate şi a marcat un nou an de creştere, chiar dacă şi-a schimbat acţionariatul Cea mai mare majorare a afacerilor a avut-o Hochland România, liderul pieţei brânzeturilor Lactag, companie în insolvenţă, a înregistrat cea mai mare scădere a businessului, de peste 50%.

Cei mai mari zece pro­ducători de lactate au avut anul trecut cumulat afaceri de peste 2,6 mld. lei (590 mil. euro), în creştere cu aproape 5% faţă de anul precedent, arată datele din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2017. Astfel, cei mai mari jucători contribuie cu mai mult de jumătate din cifra de afaceri raportată la nivelul întregii industrii, estimată de ZF la aproape 1 miliard de euro. Liderul pie­ţei lactatelor a rămas anul trecut Albalact, care a intrat anul trecut în portofoliul gigantului francez Lactalis. Astfel, Lactalis a câştigat primul loc în industria românească a lactatelor şi a transformat podiumul din această industrie în unul cu acţionariat 100% străin. La finalul anului, a bătut palma şi cu fondul american Sigma Bleyzer pentru a prelua Covalact. Tranzacţia aşteaptă acordul Consiliului Concu­renţei. Astfel, Lactalis a ajuns cu ajutorul achiziţiilor de la un jucător din top zece în lactate în România la cel mai important grup dintr-un sector cu vânzări de aproape 1 mld. euro anual. Lactalis a ajuns la aproximativ 25% din piaţa lactatelor, conform calculelor ZF. Pe de altă parte, grupul Olympus din Grecia a crescut organic şi a ajuns pe locul trei în industrie, depăşind astfel grupul FrieslandCampina, care deţine brandul Napolact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO