Companii

Topul celor mai mari zece proprietari de centre comerciale

Topul celor mai mari zece proprietari de centre comerciale

Autor: Cristi Moga

13.03.2015, 00:07 1295

Sud-africanii de la NEPI, francezii de la Auchan şi omul de afaceri Iulian Dascălu sunt cei mai mari proprietari de centre comerciale din România, o piaţă în care primii zece jucători deţin 1,8 milioane de metri pătraţi de malluri, galerii şi parcuri de retail, proprietăţi evaluate la circa 3 miliarde de euro, potrivit unei analize a ZF.

NEPI şi francezii de la Auchan, prin divizia imobiliară Immochan, au investit în ultimii ani aproape un miliard de euro pentru a cumpăra şi dezvolta noi centre comerciale şi au ajuns cei mai mari proprietari în funcţie de suprafaţa deţinută.

Omul de afaceri Iulian Dascălu, cel mai mare dezvoltator român de malluri, s-a concentrat în ultimii ani asupra proiectelor de birouri, astfel că portofoliul de retail este în prezent format din cinci malluri cu o suprafaţă de 255.000 mp.

NEPI are zece proiecte cu o suprafaţă de 343.000 mp, iar de luna viitoare îşi va mai trece în cont şi centrul comercial Mega Mall din Pantelimon, în timp ce francezii de la Auchan au galerii comerciale şi spaţiile unor hipermarketuri cu o suprafaţă închiriabilă de 275.000 mp, portofoliu care se va ìîmbogăţiî de la sfârşitul acestei luni cu mallul Coresi din Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO