TOPURI ZF

Topul celor mai scumpe medicamente vândute în România

Secțiune susținută de Medlife Logo

8 sep 2014 Autor: Ioana David

Cel mai scump medicament înregistrat în România este un flacon de 40 de mililitri de Yervoy, produs folosit pentru bolnavii de cancer în faze avansate, care atinge 78.853 de lei (aproape 18.000 de euro). Produsul, din portofoliul Bristol –Myers Squibb, nu este compensat de stat şi are preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii, la fel ca orice medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală.
 
Datele din Catalogul Naţional al preţurilor la Medicamentele de Uz Uman Eliberate cu Prescripţie Medicală (CANAMED) arată că trei produse au preţuri per unitatea comercializată de peste 10.000 de euro (44.000 de lei), pe lângă Yervoy, celelalte două fiind Vyndaqel şi Elaprase, ambele folosite în tratamentul unor boli rare.  Pe locul patru se află Incivo, care are preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii de aproximativ 40.000 de lei (9.000 de euro).
 
Cele mai multe medicamente din top sunt cele folosite pentru tratamentul cancerului (15 din cele 20 de produse luate în calcul).

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
medicamente
, cancer
, inregistrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide