Companii

Topul celor mai mari importatori şi exportatori locali din şi către Rusia în 2021: Dacia, P&G, Philips şi Chimcomplex, printre marii exportatori către Rusia. Clasamentul importatorilor e dominat de companii din energie

Autor: Cristina Roşca

17.03.2022, 16:13 717

♦ Datele INS ilustrează încă o dată că România exportă către Rusia în principal produse finite sau prelucrate, în vreme ce cele mai mari importuri din această ţară sunt de materii prime ♦ Firmele care se găsesc în ambele topuri – atât al importatorilor, cât şi al exportatorilor – sunt cele care sunt lovite direct de restricţiile impuse Rusiei de lumea Occidentală ca urmare a războiului de la graniţă.

România a exportat anul trecut către Rusia bunuri şi servicii în valoare de circa un miliard de euro, în timp ce valoarea importurilor a fost de trei ori mai mare, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Deşi această piaţă nu îşi găseşte loc între principalii parteneri comerciali ai României, restricţiile impuse de Occident Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei în urmă cu circa trei săptămâni afectează direct o serie de companii mari de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO