Companii

Topul celor mai mari şantiere navale în 2021. Cum au evoluat afacerile constructorilor de nave şi ce au bugetat anul acesta? Costurile în creştere cu energia, dar şi scumpirea tablei pentru nave sunt principalele provocări din această industrie

Cea mai mare provocare pentru şantierele navale o reprezintă costurile cu energia, gazele şi aprovizionarea cu tablă pentru nave.

Cea mai mare provocare pentru şantierele navale o reprezintă costurile cu energia, gazele şi aprovizionarea cu tablă pentru nave.

Autor: Mirabela Tiron

13.06.2022, 17:15 1099

Şantierul naval Vard Tulcea, liderul de pe piaţa construcţiei de nave şi cel mai mare angajator din oraş, a finalizat anul trecut cu afaceri de 1,28 miliarde de lei, nivel în uşoară creştere faţă de cel de anul trecut, potrivit oficialilor companiei. Pentru acest an, Vard Tulcea a bugetat afaceri de circa 1,2 miliarde de lei şi un profit net de 4,95 milioane de lei, potrivit oficialilor.

„Vard Tulcea construieşte nave offshore şi blocuri pentru nave de croazieră. Facem angajări şi investim în echipamente de lucru şi instruirea personalului“, a declarat pentru ZF Laurenţiu Rusinoiu, senior vice president al Vard Tulcea. Anul trecut, numărul de angajaţi s-a ridicat la 2.966 de persoane. Pentru industria şantierelor navale marea provocare o reprezintă costurile cu energia, gazele, dar şi tabla pentru nave, potrivit lui.   Şantierul a înregistrat anul trecut pierderi, faţă de un profit de 35 milioane de lei anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO