Companii

Topul centrelor comerciale din Capitală pe 2015. Mallurile Băneasa şi AFI Cotroceni au strâns profituri de 90 de milioane de lei anul trecut

Topul centrelor comerciale din Capitală pe 2015....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.06.2016, 00:08 2228

Pe harta mallurilor din Bucureşti a apărut anul trecut şi proiectul Mega Mall, care după nici un an de activitate a ajuns în spatele liderilor Băneasa şi AFI Palace ca venituri.

 

Cele mai mari două mal­luri din Capitală- Bănea­sa Shopping City şi AFI Cotroceni- au strâns îm­preună anul trecut ve­ni­turi de 350 milioane de lei la profituri nete de aproape 90 milioane de lei, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Astfel, cele două centre comerciale şi-au consolidat primele poziţii pe piaţa din Bucureşti, după un an în care mallu­ri­le din Capitală nu au avut creş­teri spectaculoase.

De altfel, cele mai mari zece malluri din Capitală au realizat anul trecut ve­ni­turi cumulate de circa 680 de milioa­ne de lei (154,5 milioane de euro), ni­velul fiind în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în anul anterior.  Sunt însă şi malluri precum Sun Plaza sau Bucureşti Mall care au înregistrat o cifră de afaceri mai mică decât în anul precedent. Pe de altă parte, cel mai nou mall deschis în Capitală- Mega Mall - s-a clasat anul trecut direct pe poziţia a treia în clasamentul celor mai mari centre comerciale după venituri, în condiţiile în care a fost deschis în luna mai. Compania ELJ Vatra SRL, care administrează Mega Mall, centrul comercial deschis de sud-africanii de la NEPI, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 75,3 milioane de lei (17,1 milioane de euro). Activitatea mallului se vede însă în acest rezultat, deoarece afacerile înainte de anul 2015 erau de ordinul zecilor sau al sutelor de mii de lei. ELJ Vatra SRL figurează la Minis­terul de Finanţe ca fiind înre­gistrată din anul 2010. Firma a încheiat anul cu pierderi aproape triple faţă de ci­fra de afaceri. Acesta este şi cazul ce­lui­lalt mall operat de NEPI, Promenada, administrat prin firma Floreasca City Center, care, la o cifră de afaceri de 63,2 milioane de lei (14,4 milioane de euro), a avut pierderi de 112,4 milioane de lei, potrivit mfinante.ro.

NEPI a achiziţionat Promenada în 2014 de la grupul austriac Raiffeisen Evolution, într-o tranzacţie estimată la 150 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO