Companii

Topul exportatorilor de electrocasnice: Arctic, De’Longhi, Philips

Topul exportatorilor de electrocasnice: Arctic,...

Autor: Cristina Roşca

04.04.2016, 00:07 2280

Arctic a rămas în 2015 cel mai mare exportator din România dintre producătorii de electrocasnice, urmat de De’Longhi Cluj şi Philips Orăştie. Anul trecut a fost primul în care toţi cei trei jucători s-au aflat în primii 100 cei mai mari exportatori şi au avut, potrivit estimărilor ZF, afaceri de peste 100 mil. euro fiecare.

Topul celor mai mari producători de electrocasnice prezenţi între cei mai mari exportatori din România este com­pletat de fabrica din Satu Mare a suedezilor de la Electro­lux şi de producătorul local de aspiratoare Electro­argeş. În topul expor­ta­to­rilor apare şi com­pa­nia Zoppas Industries Ro­mânia, care nu reali­zea­ză însă produse electro­cas­ni­ce finite, ci com­po­nen­te. Acest producător a avut cea mai importantă ur­care în top din in­dus­tria de profil, câştigând aproape 100 de locuri şi ajungând pe poziţia 55.

Totuşi, una dintre cele mai surprinzătoare mutări în topul exporta­to­rilor a fost urcarea ita­lienilor de la De’Longhi în faţa Philips la nici trei ani după ce au deschis baza de producţie din România.

Producătorul italian de electrocasnice, care a început în martie 2013 să producă în România în fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, a obţinut anul trecut afaceri de peste 100 de milioane de euro, potrivit datelor ZF care au luat în considerare rezultatele anunţate de companie la jumătate de an şi ritmul de creştere din primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO