Companii

Topul industriilor cu cele mai multe locuri de muncă vacante. Industria prelucrătoare, administraţia publică şi comerţul au fost sectoarele cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă în anul 2022. Raluca Pârvu, BPI: Vestea bună vine dinspre industrie. Dacă ea merge înainte, logistica urmează

Topul industriilor cu cele mai multe locuri de muncă...

Autor: Ramona Cornea

08.04.2023, 13:21 658

♦ Industria prelucrătoare a avut un număr mediu de peste 11.100 de locuri de muncă vacante în 2022, în creştere cu 1.821 faţă de anul precedent. În administraţia publică au fost 4.763 de locuri de muncă neocupate, iar în comerţ au fost 4.648. ♦ „Industria prelucrătoare este într-un deficit accentuat de lucrători. Angajatorii sunt forţaţi de împrejurări să organizeze rute de transport din ce în ce mai complicate pentru a aduce lucrătorii din zone rurale cu mai puţine oportunităţi de angajare” ♦ „În toate sectoarele de activitate există o lipsă acută de forţă de muncă, amplificată pe alocuri de capacitatea companiilor de a găsi cele mai bune soluţii de a reţine angajaţii.”

Industria prelucrătoare, adminis­tra­ţia publică şi comerţul au fost sec­toarele cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă anul trecut, arată da­tele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, la nivelul anului 2022, cel mai mare număr anual mediu al locurilor de muncă vacante a fost înregistrat de indus­tria prelucrătoare, de 11.111, în creştere cu 1.821 faţă de 2021, urmată de administraţia publică, cu 4.763, şi de comerţ, cu 4.648 de locuri de muncă vacante.

„Industria prelucrătoare este într-un deficit accentuat de lucrători, care se adaugă instabilităţii echipelor. Asta se traduce în deschiderea unor noi locuri de muncă, din care unele nici nu prea au şanse să se ocupe curând, mai ales în anumite locuri. Angajatorii sunt forţaţi de împrejurări să organizeze rute de transport din ce în ce mai complicate pentru a aduce lucrătorii din zone rurale cu mai puţine oportunităţi de angajare. Comerţul este de regulă o zonă foarte dinamică, sunt propuse în piaţă multe oportunităţi, dar nu neapărat toate sunt şi durabile”, a spus pentru ZF Raluca Pârvu, business manager în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane BPI România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO