Companii

Topul insolvenţelor din construcţii în 2022: primele zece sunt ale unor firme cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de lei

Topul insolvenţelor din construcţii în 2022: primele...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.04.2023, 00:07 3829

Patru firme din Bucureşti, două din Iaşi, două din Neamţ şi câte una din Cluj şi Arad alcătuiesc clasa­mentul primelor zece insolvenţe din domeniul construcţiilor din 2022, după cifra de afaceri din 2021, cel mai recent an pentru care există date publice.

Primele zece firme insolvente au avut în 2021 o cifră de afaceri puţin peste un miliard de lei.

De departe, cea mai mare insolvenţă ţinând cont de acest criteriu a fost „adjudecată“ de Hidroconstrucţia, companie cu un business de peste 370 de milioane de lei. În total, potrivit datelor transmise de Registrul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea Ziarului Financiar, este vorba despre 840 de companii cu coduri CAEN din secţiunea F – Construcţii care au ajuns anul trecut la insolvenţă.

Cifra lor de afaceri cumulată s-a ridicat în 2021 la 1,7 miliarde de lei.

Construcţiile reprezintă, de altfel, sectorul care a dat cele mai multe insolvenţe în 2022, potrivit unui studiu realizat de Coface.

Acest sector de piaţă a fost urmat de comerţul cu amănuntul şi de comerţul cu ridicata.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO