Companii

Topul spitalelor private după numărul de paturi. Podiumul, împărţit de Bucureşti şi Iaşi

Topul spitalelor private după numărul de paturi....

Autor: Georgiana Mihalache

13.10.2017, 00:07 3780

Primele trei spitale private după nu­mărul de paturi din România cu­mu­lează 883 de paturi, iar în top 20 Bucu­reştiul este cel mai bi­ne repre­zen­tat, cu şase spitale, po­tri­vit unui cla­sa­ment ofe­rit de Ministerul Să­nătăţii, la so­licitarea ZF. Sanador şi  MedLife din Bu­cu­reşti şi Red Hospital Sf. Sava din Iaşi ocu­pă podiumul, în cla­sament in­trând şi jucători ca Regina Maria, Me­di­cover, Monza sau Polaris Medical.

Clasamentul celor mai mari unităţi spitaliceşti private din România în 2016 arată că primele 20 de spitale private din piaţa locală domină mai mult de ju­mă­tate din piaţa totală de profil, po­trivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Insti­tu­tul Na­ţional de Sta­tis­tică. Topul a fost fur­nizat la solicitarea ZF de către Mi­nis­terul Să­nă­tăţii şi include ci­frele pe anul 2016 aşa cum figurează la Insti­tu­tul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numărul total de paturi din spita­lele private, inclusiv în centre de sănă­tate, au ajuns anul trecut la 6.983 de paturi, în creştere cu 316 locuri faţă de 2015, potrivit INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO