Topul spitalelor private după numărul de paturi. Podiumul, împărţit de Bucureşti şi Iaşi

13 oct 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Primele trei spitale private după nu­mărul de paturi din România cu­mu­lează 883 de paturi, iar în top 20 Bucu­reştiul este cel mai bi­ne repre­zen­tat, cu şase spitale, po­tri­vit unui cla­sa­ment ofe­rit de Ministerul Să­nătăţii, la so­licitarea ZF. Sanador şi  MedLife din Bu­cu­reşti şi Red Hospital Sf. Sava din Iaşi ocu­pă podiumul, în cla­sament in­trând şi jucători ca Regina Maria, Me­di­cover, Monza sau Polaris Medical.

Clasamentul celor mai mari unităţi spitaliceşti private din România în 2016 arată că primele 20 de spitale private din piaţa locală domină mai mult de ju­mă­tate din piaţa totală de profil, po­trivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Insti­tu­tul Na­ţional de Sta­tis­tică. Topul a fost fur­nizat la solicitarea ZF de către Mi­nis­terul Să­nă­tăţii şi include ci­frele pe anul 2016 aşa cum figurează la Insti­tu­tul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numărul total de paturi din spita­lele private, inclusiv în centre de sănă­tate, au ajuns anul trecut la 6.983 de paturi, în creştere cu 316 locuri faţă de 2015, potrivit INS.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.10.2017

 
Cuvinte cheie:
spitale private
, paturi
, pacienti
, ministerul sanatatii
, top
, sanatate publica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide