Companii

Traderul chinez de cereale Cofco a devenit cel mai mare jucător din piaţă după un salt al businessului cu 50% în 2018

AGROBUSINESS

Cea mai mare parte a producţiei de cereale ajunge însă, prin traderi, la export, în absenţa unor mari centre de procesare în România.

Cea mai mare parte a producţiei de cereale ajunge însă, prin traderi, la export, în absenţa unor mari centre de procesare în România.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.07.2019, 16:10 640

COFCO International (fosta Nidera) a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 3,9 miliarde de lei (839 mld. euro), în creştere cu 50% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Traderul chinez şi-a adjudecat poziţia de lider pe piaţa comerţului de cereale, într-un an care a adus creşteri pentru toţi jucătorii din top zece. Competitorii COFCO respectiv Ameropa Grains, ADM România Trading şi Cargill Agricultura şi-au majorat la rândul lor busi­nessurile, însă cu valori mai mici. Ameropa Grains şi-a majorat afacerile cu 20%, ADM România cu 22%, în timp ce Cargill Agricultura a consemnat un avans de 23% faţă de anul precedent.

În 2017, COFCO International se situa pe poziţia a treia în topul traderilor ca cifră de afaceri. Însă, traderul chinez a stat în 2018 şi în 2017 pe poziţia de lider în topul exportatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO