Agrobusiness

Traderul de cereale Ameropa a luat un siloz de 10.000 de tone din Teleorman de la un antreprenor român care s-a predat, pentru că nu mai putea să se lupte cu Fiscul

17 mar 2016 Autor: Roana Rotaru

Ser TransnAv, o companie cu afaceri de 80 mil. lei, contro­la­tă de Marian Trifan (45 de ani) a vândut la sfârşitul anului tre­cut un siloz din Teleorman către traderul de cereale Ameropa, într-o tranzacţie estimată de ZF la 1,5- 2 mil. euro.

Silozul se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi şi are o capacitatea de stocare de 10.000 de tone având în proiect suplimentarea cu încă 5.000 de tone.

„Am cumpărat de la Cargill terenul în 2011 cu 150.000 de euro şi am vândut mai departe un business la cheie. Nu este im­por­tantă valoarea la care s-a vândut, ci faptul că tot mai mulţi oa­meni cu capital românesc vând ca să scape de abuzul auto­ri­tăţilor asupra contribuabilului român“, a spus pentru ZF Marian Tri­fan,  proprietarul  companiei Ser Transnav care în 2014 avea o cifră de afaceri de aproximativ 80 de milioane de lei (18 mil. euro).

Judeţul Teleorman se află pe locul cinci în România în ceea ce priveşte capacitatea de stocare în silozuri, având o capacitate de depozitare de peste 720.000 de tone, după judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Timiş şi Constanţa, care ocupă primele poziţii într-un cla­sa­ment realizat de ZF, pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din iulie 2015.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Agrobusiness
, Ameropa
, siloz
, tone
, Teleorman
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide