Companii

Traderul de cereale East Grain a investit 7,6 mil. euro într-un centru logistic agricol în judeţul Mureş: Avem în plan să ne extindem reţeaua de depozite în zona Transilvaniei

Traderul de cereale East Grain a investit 7,6 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

12.08.2021, 07:10 2223

East Grain, trader de cereale controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, a finalizat anul trecut o investiţie de 7,6 mil. euro într-un centru logistic agricol în comuna Sânpaul din judeţul Mureş, având o capacitate de stocare de aproximativ 40.000 de tone de materii prime, precum şi o cantitate semnificativă de inputuri pentru agricultură, potrivit companiei.

„La sfârşitul anului 2020 am finalizat investiţia într-un centru logistic agricol în comuna Sânpaul, din judeţul Mureş. În iulie 2021 am inaugurat o nouă bază de ce­reale la Bonţida, judeţul Cluj. Avem în plan să ne ex­tindem în continuare reţeaua de depozite pentru ce­rea­le şi inputuri în zona Transilvaniei, vizând totodată şi po­si­bi­lităţi de investiţii în industria prelucrătoare“, au de­cla­rat pentru ZF Transilvania oficialii companiei East Grain.

Grupul East Grain a realizat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 52 mil. euro, în creştere cu 57,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când grupul a avut afaceri de 33 mil. euro. Reprezentanţii East Grain estimează pentru 2021, la nivel de grup, o cifră de afaceri de 143 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro