Companii

Traderul de cereale East Grain din judeţul Cluj şi-a bugetat pentru 2022 investiţii de 2,8 mil. euro

Cei mai mari traderi de cereale din România sunt COFCO International , ADM România Trading, parte a grupului ADM din SUA, şi Ameropa Grains.

Cei mai mari traderi de cereale din România sunt COFCO International , ADM România Trading, parte a grupului ADM din SUA, şi Ameropa Grains.

Autor: Laurentiu Cotu

16.03.2022, 16:15 220

East Grain, trader de cereale controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 2,8 mil. euro, din care 1,3 mil. euro pentru flota proprie de camioane, iar 1,5 mil. euro pentru achiziţii de noi baze de depozitare, dar şi pentru extinderea şi moderni­za­rea reţelei de silozuri existente. Compania a finalizat anul trecut investiţii de 4 mil. euro, cea mai importantă fiind achiziţia unui siloz de cereale în Iernut, judeţul Mureş, cu o capacitate de 26.000 de tone.

Grupul East este alcătuit de 5 companii, cea mai mare fiind East Grain SRL, care se ocupă de trading de cereale, plan­te oleaginoase, mate­rii prime furaje şi îngrăşăminte. Ce­le­lalte patru companii membre ale grupului East sunt: East Cargolog (activităţi de spediţie şi logistică), East Silodep  (de­pozitări şi prestări servicii pentru fermieri - depozitare, cu­răţare, condiţionare marfă), East Grain Hungary (subsi­diara din Ungaria, se ocu­pă pre­ponderent de co­merţ cu cereale, plan­te ole­agi­noa­se) şi East Agro Input (deţi­nu­tă în co-proprietate cu firma Agroleg Varo, care se ocupă cu distribuţia de in­puturi pentru agricultură).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO