Companii

Traderul de cereale Promat Comimpex din Satu Mare a făcut profit de 43 mil. lei în 2021, plus 31%, la afaceri de peste 1,2 mld. lei

Traderul de cereale Promat Comimpex din Satu Mare a...

Autor: Laurentiu Cotu

25.05.2022, 16:15 480

Compania Promat Comimpex din Tăşnad, Satu Mare, cu activitate în domeniul agricol, controlată de grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, şi de către antreprenorul Cristian Moldovan, a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 1,248 mld. lei (253,8 mil. euro), în creştere cu 47% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 43,3 mil. lei (8,8 mil. euro), mai mare cu 31% faţă de anul precedent, când Promat Comimpex a raportat un câştig net de 33 mil. lei (6,9 mil. euro), potrivit datelor publice. Promat Comimpex a ajuns anul trecut la un număr mediu de 114 angajaţi. 

Grupul elveţian Ameropa a cumpărat la jumătatea anului 2018, 40% din acţiunile companiilor Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, două afaceri româneşti, cu activităţi în distribuţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale. La începutul acestui an, gigantul elveţian Ameropa, a cumpărat încă 30% din acţiunile companiilor locale Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, ajungând astfel să fie acţionarul majoritar.  Promat Comimpex desfăşoară servicii auxiliare pentru agricultură şi exploatare forestieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO