Companii

Traderul de cereale Promat Comimpex Satu Mare a ajuns la afaceri de 775,4 mil. lei, plus 8,5%. Compania este controlată de antreprenorul Cristian Moldovan şi de grupul elveţian Ameropa

În 2018 agricultura a adus economiei României 41,9 miliarde de lei (8,9 mld. euro).

În 2018 agricultura a adus economiei României 41,9 miliarde de lei (8,9 mld. euro).

Autor: Laurentiu Cotu

24.08.2020, 00:05 1439

Compania Promat Comimpex din Tăşnad, Satu Mare, cu activitate în do­meniul agricol, controlată de antreprenorul Cristian Moldovan şi degrupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 775,4 mil. lei (163,6 mil. euro), în creştere cu 8,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 32,1 mil. lei (6,8 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul anterior, şi un număr mediu de 105 angajaţi, conform datelor publice. Grupul elveţian Ameropa a cum­părat la jumătatea anului 2018, 40% din acţiunile companiilor Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, două afaceri româneşti, cu activităţi în distribuţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale.

Promat Comimpex desfăşoară servicii auxiliare pentru agricultură şi exploatare forestieră. Compania comercializează im­puturi pentru agricultură.

Printre partenerii Promat Comimpex se află companiile Monsanto, Pioneer, DuPont, Bayer, BASF, Azomureş, Syn­genta, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Nufarm, Mewi sau Volvo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO