Companii

Traficul aeroportului Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, a ajuns la 4,9 milioane de pasageri în primele nouă luni din 2021, plus 30%. „Până la final de an vom ajunge la 6,5 milioane de pasageri“.

Traficul aeroportului Henri Coandă (Otopeni), cel mai...

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2021, 12:00 598

Aeroportul Henri Coandă (Oto­peni), cel mai mare aeroport din ţară, a ajuns la 4,9 milioane de pa­sageri în primele nouă luni  din acest an, trafic în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise de oficialii companiei către ZF.

 „Am avut în ianuarie-septembrie anul acesta 51.294 de mişcări (decolări şi aterizări) pe aeroportul din Otopeni, faţă de 42.292 de mişcări în perioada similară a acestui an“, a declarat pentru ZF Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, care admi­nistrează aero­porturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa). El spune că operatorii ae­rieni şi-au reluat zborurile la frecvenţe apropiate cu cele de dinainte de pandemia de COVID-19 şi că până la final de an traficul pe Otopeni ar putea atinge nivelul de 6,5 milioane de pasageri.  

„S-a redresat traficul la nouă luni, în octombrie sunt aproape 700.000 de pasageri iar în noiembrie şi decembrie estimăm 400.000-500.000 de pasageri pe fiecare lună. Şi zborurile charter lansate au contribuit la creşterea traficului.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO