Companii

Traficul pe Aeroportul din Iaşi va ajunge, la finalul acestui an, la circa 350.000 de pasageri

Traficul pe Aeroportul din Iaşi va ajunge, la finalul...

Autor: Florin Gheţău

01.10.2015, 00:00 945

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că traficul pe aeroportul ieşean va ajunge, la finele acestui an, la 350.000 de pasageri, iar pentru anul viitor se estimează un trafic de 500.000 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Bodea, în 25 octombrie, Tarom va introduce cursa Iaşi-München, iar începând cu aceeaşi dată Blue Air va opera zboruri către Paris, Londra şi Roma. Tot Blue Air va introduce, în 25 octombrie, două zboruri pe zi, tur-retur, Iaşi-Bucureşti.

Preşedintele CA al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a spus că, din aprilie 2016, Blue Air va introduce zboruri de la Iaşi către Barcelona, Bruxelles şi Koln, acestea fiind considerate destinaţii "premium" de către conducerea aeroportului ieşean.

"Barcelona este o destinaţie pentru turism, Bruxelles este capitala administraţiei europene, iar Koln-ul are conexiuni bune cu alte oraşe din Germania", a spus Marius Bodea.

El a precizat că există o dinamică rapidă în privinţa unor noi zboruri introduse pe Aeroportul din Iaşi şi că traficul va creşte spectaculos în următoarea perioadă.

"Ceea ce se petrece la Iaşi reprezintă o revoluţie în aviaţia civilă din România. Nu s-a mai întâmplat o asemenea expansiune pe un aeroport din România. Aeroportul ieşean are un puternic traseu ascendent şi arătăm că şi statul poate face afaceri profitabile. Ajungem în primăvara anului 2016 la 14 destinaţii externe, după ce în urmă cu doi ani şi jumătate aveam doar una, respectiv Viena", a spus Marius Bodea.

El a afirmat că există trei companii care operează de la Iaşi către Londra - Tarom, Wizz Air şi Blue Air - şi că "toate vând foarte bine".

"Pentru acest an ne propusesem 300.000 de pasageri, dar vom ajunge la 350.000. În 2016, ne ducem spre jumătate de milion de pasageri. Avem cerere pe multe destinaţii şi ne batem să avem legături directe şi cu Istanbul şi Amsterdam, două aeroporturi bine poziţionate la nivel mondial", a precizat Marius Bodea.

El a adăugat că aeroportul ieşean îşi propune să aducă trafic şi din Republica Moldoa, în special din sudul ţării vecine.

"Sunt mulţi moldoveni cu dublă cetăţenie şi ne vom concentra şi pe această piaţă", a conchis Bodea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO