Companii

Traian Bădulescu, consultant în turism: Dacă 2021 va fi un an mai puţin impredictibil şi dacă statul român ar fi interesat de dezvoltarea industriei turistice, cred că incomingul îşi va putea reveni cel mai devreme în 2023

Turismul în era post pandemie va arăta diferit faţă de momentul 2019, mulţi turişti vor căuta cazări mai izolate, iar early booking-ul îşi va reveni, dar ofertele vor fi mult mai flexibile.

Turismul în era post pandemie va arăta diferit faţă de momentul 2019, mulţi turişti vor căuta cazări mai izolate, iar early booking-ul îşi va reveni, dar ofertele vor fi mult mai flexibile.

Autor: Miruna Diaconu

16.03.2021, 11:00 144

Turismul în era postpandemie va arăta diferit faţă de momentul 2019, mulţi turişti vor căuta cazări mai izolate, iar early bookingul îşi va reveni, dar ofertele vor fi mult mai flexibile.

Revenirea incoming-ului s-ar putea întâmpla cel mai devreme în 2023, dar acest lucru va depinde de evoluţia pandemiei în 2021, dar şi de atenţia pe care o acordă statul în dezvoltarea industriei turistice. România nu s-a aflat în topul preferinţelor turiştilor străini nici înainte de pandemie, dar în ultimii ani numărul străinilor ajunşi în România s-a aflat pe un trend ascendent, lucru care a fost stopat de criza pandemică.

„Cea mai importantă componentă a turismului românesc o reprezintă incoming-ul, deci atragerea turiştilor străini. Incoming-ul reprezintă o formă de export de servicii, doar că turiştii străini vin în România şi lasă banii în ţară. Pentru revenirea şi dezvoltarea incoming-ului ar fi nevoie de demararea unei campanii de promovare turistică a României încă de pe acum. Dacă 2021 va fi un an mai puţin impredictibil şi dacă statul român ar fi interesat de dezvoltarea industriei turistice, cred că incomingul îşi va putea reveni cel mai devreme în 2023“, spune pentru ZF Traian Bădulescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO