Companii

Transcondor: 7,6 mil. euro din transport de marfa

26.01.2004, 00:00 205

Operatorul de transport marfa Transcondor a avut anul trecut o cifra de afaceri de 7,64 milioane euro, in crestere cu 8,4 procente fata de anul precedent cand a atins 7,05 milioane Euro.



"Pentru 2004 preconizam o crestere de 6%, sau poate chiar mai mult, in functie de stabilizarea punctelor de trecere a frontierei odata cu intrarea celor 10 noi state in UE. Daca aceste granite vor disparea, putem anticipa chiar o crestere cu circa 25% a capacitatii de transport a flotei noastre, si nu numai", a declarat pentru Ziarul Financiar, Ilie Stoichescu, presedintele companiei.



Stoichescu dar si intreaga breala a transportatorilor rutieri de marfa au salutat introducerea sistemului mult mai transparent de alocare a autorizatiilor anuale de transport CEMT, precum si implementarea unui sistem informatic de rezervare/alocare a autorizatiilor bilaterale de transport, masuri care vor duce la egalarea fortelor pentru toti jucatorii de pe acesta piata. " Pe de alta parte, producatorii de autovehicule continua inca sa mentina costuri de finantare la valori mari, artificiale. In timp ce finantarea reprezinta un domeniu secundar de activitate, pe langa vanzarea de autovehicule, mai raman putine variante in privinta finantarii, ceea ce duce la restrictionarea competitivitatii operatorilor de transport din Romania", afirma Stoichescu.



Transcondor detine 110 autocamioane Volvo si Mercedes Benz, in timp ce semiremorcile sunt Schmitz. Principalii concurenti ai firmei sunt AlinTrans Impex, TransCar, FrigoExpress si Georgia Grup.



Stoichescu a dat anul trecut cea mai mare lovitura de pe piata operatorilor de cablu cand si-a vandut pachetul de actiuni detinut la Terra Sat grupului RCS&RDS pentru circa 10 milioane de dolari (aprecierile pietei), din care 4,5 milioane cash iar restul in actiuni ale grupului.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO